kleine financiële vereenvoudiging

waarom zou ik dit doen vragen sommige mensen zich af , dit komt omdat ik in totaal 14 rekeningen heb (waren er ooit meer)

waar komen die toch vandaan...

eerst was er ING , daar heb ik 3 rekeningen (lopende rekening , spaarrekening en effectenrekening)

ING was mijn eerste thuisbank , dit omdat ze gratis homebank (online bankieren) aanboden en omdat er bij mijn woonplaats toen geen bank dichtbij was en ik niet voor elke overschrijving 5 km wou rijden was dit de beste oplossing , erna is er bij ING de effectenrekening bijgekomen omdat ik toen in Belgische staatsbon had belegt. momenteel wordt deze als buffer voor een begrafenis gebruikt van mijn moeder (moest haar rekeningen geblokkeerd worden is er toch geld beschikbaar om dit te betalen.(niet mijn geld dus tel ik niet mee)) ook had ik hier mijn eerste pensioensparen maar deze heb ik toen naar Rabobank overgezet 

deze rekeningen heb ik lang tot alle tevredenheid gebruikt , toch zijn er nog andere banken bijgekomen 

bnp Paribas fortis (hier heb ik nu 3 rekeningen: lopende rekening , spaarrekening ,pensioensparen)

deze bank is er gekomen toen ik mijn hypotheek heb afgesloten en ik een zichtrekening moest hebben bij de bank om er mijn loon op te zetten (deze was 2.70 euro per maand , maar heb ik naar een gratis variant weten over te zetten zonder mijn korting op de hypotheek te verliezen) bij deze bank bleek ik nog een spaarrekening te hebben die ooit door een tante geopend was en zo zat ik al aan 2 rekeningen. later is er nog een pensioenspaarrekening bijgekomen die ik heb overgezet van de Rabobank.

Rabobank (0 rekeningen waren :lopende rekening, 2spaarrekeningen en pensioensparen )

hier ben ik terecht gekomen omdat de voorwaarde voor pensioensparen voordeliger waren dan bij de ING , geen instap of uitstap kosten alsook geen bewaar kosten. ook kreeg ik ook een mooie welkomst bonus en kon ik het bedrag dat ik stortte kiezen (geen minimum per maand wat bij ING wel het geval was) , later zijn hier 2 spaarrekeningen bijgekomen voor korte en lange termijn maar omdat de rentes hier zo goed als 0 is heb ik besloten op mijn relatie met deze bank te beëindigen.

medirectbank (2 rekeningen: zichtrekening en spaarrekening)

ik heb hier een spaarrekening geopend omdat de rente op deze rekening een van de hoogste is van België

zichtrekening is verplicht maar wordt niet gebruikt.

momenteel blijven deze in gebruik.

Keytrade bank: (3 rekeningen: zichtrekening spaarrekening en beleggingsrekening)

deze heb ik gekozen omdat je hier bij de zichtrekening rente kreeg en 5€c per verrichting. door de lage rentes krijg je geen rentes meer op de zichtrekening, maar de 5€c per verrichting blijft 

deze is mijn hoofdbank en doe ik de meeste transacties (voor de 5 cent) ook heb ik een spaarrekening die ik als snelle buffer gebruik , ook heb ik een gratis effecten rekening waar momenteel nog niets mee doe.

in totaal heb ik dus 3 rekeningen opgezegd hierdoor is er toch al een vereenvoudiging opgetreden (een bank minder om gegevens van bij te houden.

ook heb ik bij mijn crowdfunding projecten alles naar een bank gezet zodat deze meer overzicht geeft.

verder heb ik geprofiteerd om mijn gegevens in mijn exels te updaten zoals je aan de zijkant kan zien.

later geef ik nog eens een update over al deze gegevens .

Reacties

 1. o wow ik zou echr gek worden met zoveel bankrekeningen. Ik hou nu het overzicht al lastig. Knap dat jij dat kan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Telt dat begrafenisgeld mee voor je totale spaargeld? Jammer is dat. In Nederland is nu het maximale bedrag bijna 31.000. Dat wordt volgend jaar 50.000.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hier in België wordt je belast op de intrest die je maakt op het geld (15%) maar de eerste 990 euro aan interest wordt vrijgesteld(op een gereglementeerde spaarrekening), dus met deze lage (onbestaande) rentes moet ik bijna 1 miljoen euro op de bank hebben staan als ik er belasting wil over betalen.. dus ik zit nog wel even veilig..

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Passief inkomen van december 2021

Overzicht sparen/investeringen juni/juli 2021

Passief inkomen van april 2021