zondag 11 augustus 2019

on fire...


i'm on FIRE, niet letterlijk natuurlijk, maar zoals in de fire-movement (the Financial Independence, Retire Early movement)


niet dat ik dit al bereikt heb of dit in de nabije toekomst zal bereiken, al begin ik toch meer blogs films en dergelijke te bekijken over dit onderwerp.


nu dat dat hypotheek in een zo goed als definitieve plooi ligt en ik op 1 april 2026 volledig hypotheek vrij ben (in de maand dat ik 40 wordt) zoek ik andere doelen om mij te focussen in de toekomst , nu dat de bank het bijna onmogelijk heeft gemaakt om de hypotheek sneller af te lossen zoek ik andere doelen voor mijn zuur verdiende centjes.


dus ik probeer nu zoveel mogelijk te sparen / investeren om minder te kunnen werken of andere dingen met mijn vrije tijd te doen...


hoe ik dit juist ga invullen staat nog niet helemaal vast , hoeveel ik nodig heb wanneer ik dan minder wil werken , nog geen idee , dit zal ik de komende maanden ontdekken door verschillende situaties te bekijken en uit te rekenen.


indien jullie goede tips of website's hebben laat het mij gerust weten...

2 opmerkingen:

  1. Een extra huis kopen, opknappen en verhuren, zodat je een constante passieve inkomensstroom hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zou kunnen gaan beleggen, investeren in zonnepanelen of zoals Anna al zegt: investeren in een verhuurhuis. Dat zijn de dingen die ik doe. Misschien werk je al aan deze dingen, dat weet ik eerlijk gezegd niet.

    BeantwoordenVerwijderen